Techniek heeft de toekomst

Op dinsdag 24 maart 2015 staat Assen in het teken van Techniek. Olympia Uitzendbureau en Parkmanagement Assen organiseren, bij Burgerhout BV, een interessante avond met als thema ‘Techniek heeft de toekomst’. Dagvoorzitter Marc Jager – ondernemer en actief in de politiek – zal een discussie op gang brengen over de thema’s; de toekomst van techniek, studiestromen en de keuze van jongeren voor techniek en scholing. ‘Techniek heeft de toekomst’ is een initiatief van Olympia Uitzendbureau en Parkmanagement Assen waarbij zij samenwerken met Burgerhout BV, TechniekPact Assen, UWV, MKB Nederland, Kumoweld, Betech en Tech­net.

Techniek is een sector waarbij vaak gedacht wordt dat er een tekort is of komt aan gekwalificeerd personeel. Maar is dat ook zo? Of is er een tekort aan kennis? Weten bedrijven welke mogelijkheden er zijn op het gebied van subsidies en scholing? Weten ze wat ervoor zorgt dat jongeren wel/niet kiezen voor de techniek? En is er bekend waar bedrijven terecht kunnen met bepaalde vraagstukken? Tijdens het event ‘Techniek heeft de toekomst’, dat dit jaar wegens succes voor de tweede keer georganiseerd wordt, bekijken deelnemers oplossingen die realiseerbaar zijn samen met samenwerkingspartners als Technet (scholing), het UWV en de eerder genoemde technische bedrijven uit de regio.

Annette Weijnans, Ondernemer Olympia Emmen/Assen: ‘De pijnpunten van de technische bedrijven in de regio in beeld brengen, en daarmee ook gelijk onze uitdaging, werkt het beste als je alle partijen met elkaar in gesprek brengt in de vorm van een paneldiscussie. Dat is wel gebleken uit de successen naar aanleiding van het event vorig jaar. ‘

Speciale gast deze avond is BNR Gangmakers, het opinieradioprogramma voor en door ondernemers. Presentator Maarten Bouwhuis stelt tijdens de uitzending regionale actualiteiten aan de kaak en gaat hierover in debat met 4 ondernemende boegbeelden, de Gangmakers, uit de regio. Iedereen is uitgenodigd om zich te mengen in de discussie, want daar is speciaal een interruptiemicrofoon voor neergezet.

Locatie: Burgerhout BV, Doctor A.F. Philipsweg 41, 9403 AD Assen

Programma
17.30 – 18.00    Aanvang
18.00 – 18.15    Ontvangst door dagvoorzitter Marc Jager en Peter Pijl, directeur Burgerhout
18.15 – 18.45    Radioprogramma BNR Gangmakers – met presentator Maarten Bouwhuis
18.45 – 20.00    Discussie o.l.v. Marc Jager. Panelleden zijn Gerard Kremer (MKB Noord), René Kuipers (Kumoweld),              Wim v.d. Beld (Betech en Drentse Ondernemer van het jaar 2014 ) en Peter Pijl (Burgerhout)
20.00 – 21.30    Aansluitend vindt een rondleiding plaats bij Burgerhout en is er gelegenheid tot napraten.

Mocht u geïnteresseerd zijn en deze avond bij willen wonen dan kunt u zich aanmelden via office@parkmanagement-assen.nl.

Over Olympia
Olympia Uitzendbureau, opgericht in 1969, is een uitzendorganisatie met zo’n 90 reguliere en 50 inhouse vestigingen in Nederland. Naar omzet gerekend behoort Olympia tot de top van de uitzendbureaus van Nederland. Olympia levert een breed scala aan personeelsdiensten en richt zich daarbij op vrijwel alle marktsegmenten. Als enige grote uitzender hanteert Olympia een franchiseformule: de lokale vestigingen zijn in handen van zelfstandige ondernemers. Door haar uitgebreide on- en offline netwerk kan Olympia bedrijven en uitzendkrachten de voordelen bieden van een grote landelijke organisatie, in combinatie met de kracht en betrokkenheid van het lokale ondernemerschap. Meer informatie over Olympia kunt u vinden op www.olympia.nl.

Over Parkmanagement Assen
Parkmanagement Assen is een vereniging voor de collectieve behartiging van de belangen van Asser ondernemers die zijn gevestigd op één van de Asser bedrijventerreinen. Daarnaast biedt zij haar leden een platform voor onderlinge ontmoeting en zakendoen, kennisdeling en gezamenlijke inkoop van producten en diensten. Parkmanagement Assen telt drie kringen: Stadsbedrijvenpark, Midden-Zuid en West.

Aangestuurd door een bestuur zorgen de parkmanager, de officemanager en managementassistent voor een levendig en inspirerend ondernemersplatform dat u als ondernemer veel plezier én voordeel biedt.  Meer informatie over Parkmanagement Assen kunt u vinden op www.parkmanagement-assen.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.

*